De rit was richting Eindhoven afgelopen weekend. Nova, Merel, Joelle, Timo, Roman, Kai en Vasilije kwamen in actie op het door Judo Horschen georganiseerde judotoernooi in Geldrop.

Voor Nova voelde het als haar debuut op de judomat. Het was best lang geleden. Dus van te voren nog even de exacte regels doorgesproken om in iedergeval niet tegen onnodige shido’s op te lopen. De eerste pot was er een die gelijk alle ‘aandacht’ vroeg en ging Nova strijdend ten onder. In de volgende partij kwam het werken aan de overgangen naar de grond, ze nam een aanval met een lage schouderworp over met een verwurging.

De wedstrijd om brons was een echt spannende pot. In de Golden Score kon Nova eindelijk haar heupworp goed plaatsen en scoorde terecht ippon. Een dikverdiende bronze plak

Nova Brons!

Timo, Joelle, Roman en Merel hadden lastige tegenstanders en kwamen wat tekort om richting podium te judoen. Het is ook vaak een nog een gebrek aan wedstrijdervaring waarom soms net even de verkeerde keuze gemaakt werden. Vasilije had in zijn poule twee tegenstanders die een maatje te groot voor hem waren, letterlijk en figuurlijk. Maar twee andere zette hij fantastisch weg met een mooi heupworp en een verwurging. Heel knap 3e, maar helaas geen podium foto.

Kai van de Berg komt overal waar hij judoot de top 10 van NL in zijn gewichtsklasse tegen. En dat maakt elke pot heel interessant en leerzaam. Het zorgt er ook voor dat je ook steeds weer met meer oplossingen moet komen om tegenstanders aan te pakken. Een duidelijk plan i.c.m met de wil te willen is wat nodig is om ver te komen. Dit gaat Kai steeds beter af en dan gaan potten om details. Deze kleine details waren ook de oorzaak dat de succesreeks van Kai gestopt werd in de finale Heel jammer, maar prima leermoment en zeer mooie zilveren medaille.

Kai 2e plaats