Het Fannie Blankers Koen sportcentrum in Dordrecht was dit jaar weer de locatie voor het NK Jitsu. Met 12 sporters in 14 categorieën werd het voor het KintaikoTeam een zeer succesvolle editie.

In de ochtend was het kampioenschap voor het Duo System. In de klasse U16 mix werden Danique Kuus en Dobromir kampioen. Via een spannende voorronde plaatste ze zich als tweede voor de finale. En deze werd op een punt verschil gewonnen. Ook Chelsey van Dam en Senna Groeneveld werden kampioen in de mixed klasse tot U18 jaar. Vooral Chelsey was in vorm en wist in de finale pot goed haar oefeningen zien en tot twee keer toe een aanvalsfout weg te werken.

Ook Timo en Joelle Kuus lieten zien dat zij op dit moment het sterkste mixed koppel van Nederland zijn. Met een prima reeks ook zij kampioen in de U21.

Trotse kampioenen

In het Fighting system U14 en U16  werden door Chelsey, Kai, Dobromir, Roman en Surani mee. Dobromir moest een enorme strijd leveren in zijn klasse en werd derde. Chelsey en Roman haalde zilver omdat zijn één partij verloren. Kai en Surani werden ongeslagen kampioen van Nederland.

Lekker stel…

Bij de U18 en U21 werden er sterke poules gedraaid. Timo en Senna deden wat ze moesten doen, allebei niet helemaal fit, en toch prima zilveren plak meenemen.

Vasilije raakte helaas geblesseerd tijden zijn strijdvolle 2e partij.

Maaike Proost werd zeer verdiend Nederlands kampioen in de U18 tot. 70kg. En last but not least, Chelsey werd Nederlands Kampioen als laatste jaar U16 in de klasse tot 57kg in de klasse U21. Super goed.

Zilver voor de mannen, Goud voor de meiden.

Al met al mooie uitslagen wat leidde tot een 3e plaats in het medaille spiegel. Dus KintaikoTeam 3e van Nederland.