Woerden/Dordrecht. De ju jitsuka van Kintaiko Woerden hebben op het NK ju jitsu maarliefst twee gouden, zeven zilveren en één bronzen podiumplaatsen behaald.

Joelle en Timo Kuus werden overtuigend kampioen in de klasse mixed U21. In het Duo system laten koppels op afroep van de scheidsrechter verdedigingen zien op verschillende aanvallen. Per serie beoordeelt een jury welk koppel wint nen door mag naar een volgende ronde. Broer en zus Kuus waren echt in elke serie en wedstrijd de betere en dus de terechte Nederlands kampioenen. Bij de heren U21 werden Luca Ruijs en Jochem Bos tweede, de wedstrijd om het goud werd verloren met een 0,5 jurypunt. Koppels Senna Groeneveld/Chelsey van Dam (mix U18) en Roman Sadegi/Dobromir Schöngart (men U14) haalden ook een zilveren medaille binnen.

Goud Joelle en Timo Kuus
Zilver Roman en Dobromir
Zilver Chelsey en Senna
Zilver Luca en Jochem
Trotse trainers Erik en Anco

Dubbelslag Timo Kuus

In de middag stond het Fighting Systeem op het programma. Het systeem waarin judo, karate en BJJ worden gecombineerd was de categorie tot 66kg de meest spannende voor Kintaiko. In deze klasse heeft de club twee sporters die ook op 11 maart uitkomen in die klasse op het EK in Lille (Frankrijk). De onderlinge strijd tussen Timo Kuus en Damien van Dam zou op voorhand de strijd om het NK Goud kunnen worden. Dit bleek het geval, een mooie, tactische, technische gelijk opgaande finale pot waarin Timo het verschil kon maken in fase 3, het grondgevecht. Het tweede goud , een dubbelslag, voor Timo, en zilver voor Damien.

Timo (l) tegen Damien (r)

In de U14 was er zilver voor Kai van der Berg, Roman Sadegi en Dobromir Schöngart. De vooronde in de U18 tot 60kg van Senna Groeneveld bleek een in de onderlinge strijd in de voorronde het puntentotaal doorslaggevend voor de volgende ronde. Helaas werd de halve finale verloren en was brons dit NK het uiterste voor Senna. Chelsey van Dam moest helaas opgeven met een blessure aan haar arm.