De dag na de Europacup Duo stond de open Beverse Figthting op het programma. Het KintaikoTeam kwam met 9 sporters in actie.

Klasse U14

In de U14 kwamen Dobromir (-42kg), Roma (-50kg) en Kai (-38kg) uit. Dobromir moest duidelijk wennen aan de oudere leeftijdscategorie en werd na twee ronden uitgeschakeld. Ook Roman verliet vroegtijdig het toernooi, hij begon niet fit aan het toernooi en moest helaas opgeven. Kai van der Berg kon goed gebruik maken van de ontwikkeling die hij in zijn fase 2 ( judo) doormaakt. Hij wist als zijn partijen met full-ippon te winnen. En daarmee het goud binnen te halen.

Goud voor Kai

Best of three

Voor Nova van der Broek overrompelde haar tegenstander twee keer met overtuigende spel. Met goed stoten, worpen en uitstekende grondcontroles haalde ook Nova het goud binnen voor Kintaiko. Een best of three was er ook voor Senna (-60kg) en Vasilije (70+) ook zij wisten hun tegenstander met een ippon in elke fase (full ippon) weg te zetten en het derde en vierde goud binnen te halen.

Variatie

Chelsey van Dam liet in de klasse tot 57 kg een enorm groot arsenaal aan technieken zien. Scoren met voorste hand, achterste hand en voet maar ook haar actie in fase 2 waren steeds een ander. Helaas liep ze in de finale in de laatste 15 seconden tegen een tweede chui (straf) op, vanwege het ontwijken van het gevecht om haar voorsprong te verdedigen. Een regel die vanaf 2023 aangescherpt is. Dus moest ze genoegen nemen met zilver.

Chelsey zilver

Aangescherpte spelregels

Waar Chelsey last van had in haar finale ondervonden Timo Kuus en Damien van Dam in hun poule U18 tot 66kg. Nieuw is dat een controleerde trap naar het hoofd, drie punten kan opleveren. Echter alle acties die naar het hoofd niet terug gehaald word (dus enigszins doorzwaaien) is een chui. En 2x Chui is verliespartij. De scheidsrechters hadden duidelijk instructie om hier strict op te letten. En als de matscheidsrechter het niet zag ,dan greep de VAR wel in. Deze regelgeving zat de goedvechtende Timo duidelijk in de weg, hij verloor twee maal door zo’n VAR beslissing. Damien was een ronde vrijgeloot, en verloor nipt zijn tweede ronde. In de finale om brons won hij duidelijk en afgetekend van clubgenoot Senna, die ook in de -66kg uitkwam.

Damien brons

Zondag 19 februari staat het NK op de agenda.