Op de 2e dag van het EK Ju Jitsu in Roemenië was het voor Senna Groeneveld de beurt om zijn vaardigheden in de strijd te gooien. Dit maal in het Fighting system.

En een strijd was het. In de klasse tot 69kg die bestond uit een deelnemersveld van 29 deelnemers. De eerste ronde was vrij door de loting, echter betekende dat de er gelijk de 2e ronde een sterk Bulgaar op de mat stond. Senna wist deze prima weg te zetten. De analyse vanuit de Europacup in Beveren, begin maart, leverde een prima strijdplan op.

Senna blokt Bulgaar

In de kwartfinale want dat leverde deze vrijloting en winstpartij op moest Senna zijn meerdere kennen in een sterk Pool. Er had misschien meer ingezeten maar dit kwam er nu niet uit. Dus door in de herkansing.

De herkansing tegen de Fransman was op voorhand een zeer lastige hobbel maar met goed geconcentreerd en zuiver spel wist Senna deze tegenstander overtuigend weg te zetten. Dus door naar de plaatsing wedstrijd voor de bronze finale.

De strijd tegen de Duitser was er een om de komende tijd in de trainingen op voort te borduren.  Helaas verloren met 20 tegen 23, maar wat een aantal goede actie. Senna mag terug kijken op een zeer mooi toernooi en mag zich terecht 7e van Europa noemen.

(foto’s : Erwin Groeneveld)