Op het EK Ju Jitsu U18 & U21 2024 in Roemenië zijn Luca Ruijs en Jochem Bos kampioen geworden in de klasse DUO men U21. Luca traint bij Kintaiko Woerden en vormt samen met Jochem, van Shisendo/Takken uit Opperdoes, een van de twee U21 koppels van TeamNL.

Jochem & Luca met coach Anco Bulk

In de zeer spannende voorronde wisten Luca & Jochem als eerste in de ranking de halve finale te halen. Deze werd gespeeld tegen het Roemeense koppel. Deze werd zeer overtuigend gewonnen.

De finale was een kraker tegen de Fransen. Na twee oefeningen kwamen de Nederlanders op 7 jury punten achterstand. Met een zeer overtuigend performance in de tweede reeks oefeningen werd de achterstand rechtgezet. En het werd als in de wielersport een bekend fenomeen, erop en erover. Na de laatste ronde was het 7 jury punten verschil in het voordeel van Luca en Jochem. Zeer verdiend Europees Kampioen.

Sem van Schaik en Jari van Bommel van BSP/deMix uit Nieuwegein werden knap 3e in het toernooi waar de verschillen gemaakt werden door details. Al met al voor TeamNL een succesvol Duo system uitslag.