Afgelopen zaterdag vond de vierde editie van BUSHi Open plaats in Arnhem. Naast een kleine 1100 deelnemers kwamen er ook meer dan 40 A-judoka’s mee. Suzanne Kelder werd in deze klasse kampioen. Met een mooie beenhaak in haar eerste partij, een strakke houdgreep in de tweede wedstrijd en weer een beenhaak in haar laatste potje wist ze alles met ippon te winnen. Hierdoor mocht ze op het hoogste podium staan en de gouden plak mee naar huis nemen.

Tegelijkertijd waren een aantal jeugdjudoka’s actief op het Instaptoernooi van de JBN in Dordrecht. Bij dit toernooi levert elke winstpartij punten op waarmee een JBN embleem op het pak gespaard kan worden. Het gaat in dit toernooi om wat meer ervaring te krijgen in wedstrijdjudo. Arrielle van de Oever haalde haar eerste gele embleem. Het blauwe embleem en oorkonde werd uitgereikt aan Roman Sadegi. En het zwarte embleem, het laatse bij 300 punten was voor Kai van den Berg.