Dordrecht/Woerden | Op het districtskampioenschap tot 15 jaar in Dordrecht hebben Kai van der Berg, Chelsey van Dam en Maaike Proost zich geplaatst voor het NK judo tot 15 jaar.

In de klasse -34kg wist Kai al zijn partijen overtuigend met ippon te winnen. De eerste met heupworp, zijn tweede en derde partij met een strakke houdgreep. Met deze winstreeks mocht Kai zich terecht kampioen van district Zuid-Holland noemen.

Ook Maaike Proost won de kwart en halve finale in de klasse tot 63 en plaatste zich voor de finale. Vooral de schouderworp in haar eerste partij was een indrukwekkende actie. De finale was een slijtage slag. Pas in de verlenging werd de gelijkopgaande strijd beslist. Na een schouderworp kwam Maaike helaas in een houdgreep terecht en daarmee moest ze genoegen nemen met een tweede plaats.

Chelsey van Dam zat in een poule met sterke concurrenten. In haar eerste partij verraste ze haar tegenstander en zichzelf door succesvol een verwurging aan te zetten en haar tegenstander tot overgave te dwingen. In de twee volgende partijen moest Chelsey echter zelf haar meerdere kennen in haat tegenstander. Toch met een terechte derde plaats geplaats voor het NK in Hoogeveen.

Vasilije Radovanivic streed mee in de klasse +66kg, een zware klasse waar hij helaas na ronde 2 werd uitgeschakeld.