Drie keer goud, drie keer zilver en één keer brons was het resultaat van het KintaikoTeam op de Waesland Open ju jitsu in St. Nikolas, Belgie.

Iedereen op het podium

In het Duo system mixed u18 lieten Timo en Joelle Kuus zien dat zij steeds weer beter worden. In hun wedtrijdreeks werden hun jurypunten steeds hoger, alleen het de regerend Belgisch kampioenskoppel U21 was net wat strakker en net iets beter.

In de Duo U18 men kwamen Timo Kuus en Senna Groeneveld na een overtuigende winstreeks te kort tegen het nieuwe KintaikoTeam koppel Luca Ruijs en Jochem Bos. Timo en Senna haalden het zilver.

Luca, de regerende wereldkampioen Duo u18 heeft in Jochem Bos, van Takken Sport uit Opperdoes, een nieuwe partner omdat zijn partner Damien van Dam zich volledig gaat richten op het Fighting system. Jochem maakt zijn status als vice wereldkampioen u21 2021 waar. In korte tijd werden door de mannen een nieuwe serie oefeningen ingeslepen wat goed genoeg was voor goud.

In het Fighting was er goud voor Kai van der Berg en Roman Sadegi. Roman won al zijn wedstrijden in de u14 tot 50 kg met full ippon. (volpunt stoot of trap, volpunt worp en volpunt controle).

Senna Groeneveld was zeer overtuigend bezig in de strijd in de U16 tot 60kg. De wedtrijdreeks viel gelijk met het Duo en hierdoor liep hij letterlijk van wedstrijd naar wedstrijd. Na twee overtuigende winstpartijen verloor hij alleen de finale.

Als laatste kwam Timo Kuus in actie in de u18 u66kg. Een poule waar iedereen zeer gewaagd is aan elkaar. De eerste partij werd met full ippon gewonnen. Partij twee ging gelijk op en sleepte Timo in de laatste 30 seconden de partij naar zich toe. Helaas was de derde partij andersom, Timo verloor nipt. De laatste was weer overtuigend. Helaas gaf het punten verschil volgorde op het poduim , hoewel Timo wel wonaan van de nummer één, dus werd het zilver met een gouden rand.