Damien van Dam en Luca Ruijs zijn Wereldkampioen geworden in de klasse Duo U18. In Abhu Dhabi wisten zij deze titel met vier overwinningen op rij te behalen.

In de eerste ronde kwamen de regerend Europees kampioenen uit tegen het eerste Griekse koppel. Deze partij werd overtuigend met drie jurypunten verschil gewonnen (67-64).

Daarna werd met maar liefst 10 punten verschil gewonnen van het niet goed startende en fouten makende koppel uit Italië (64,5-54,5).

De derde partij was een herhaling van de finale van het EK in Kreta. Het 2e Griekse koppel wist na twee series een 0,5 punt voorsprong op te bouwen. Echter in de slot serie, waar verdedigingstechnieken op wapens worden getoond, maakte het Griekse koppel een aanvalsfout. Het contant kunnen presteren onder de druk heeft Damien en Luca geholpen om uiteindelijk deze pot met 1 punt verschil te winnen.

De laatste wedstrijd was tegen Jari van Bommel en Sem van Schaik. Dit is op elk groot toernooi een terugkerende onderlinge TeamNL strijd. Met een winstverschil van 3.5 jury punt werd na het EK in februari nu met recht de Wereldtitel behaald.

Damien (staand) Luca (liggend) in actie op WK 2022.

De als (club)coach voor TeamNL meegereisde Anco Bulk ziet deze overwinning ook als een beloning op het jarenlang trainingstraject dat samen met Kintaikotrainer en broer Erik Bulk is begeleid. Zowel Damien als Luca zijn als 6 jarige sporters begonnen bij Kintaiko en nu zo’n 12 jaar later absolute wereldtop. Een kroon op jaren lang werken aan ontwikkeling.