Afgelopen weekend waren de ju jitsuka’s en judoka’s van het KintaikoTeam actief in Boskoop en in Mierlo.

Debut in NeWaza (BJJ)

In het ochtend programma deed Damien van Dam mee aan het Ne Waza jitsu (BJJ) toernooi. Voor Kintaiko weer de eerste keer sinds jaren dat er iemand mee deed in deze discipline. Damien deed het prima in het spel wat voornamelijk op de grond plaatsvind. Éen winstpartij, een verloren partij door een spelregel beslissing en twee potten op het scherpst van de snede was het resultaat. Veel geleerd en ook reden genoeg voor de club op ook het BJJ toch maar weer op het programma te gaan zetten. Smaakt naar meer.

Duo system successen.

Dat Kintaiko meedoet om de medailles in het Duo is één ding wat zeker is. Toch blijft een wedstrijd altijd de nodige spanning net zich mee te brengen. En dat was zichtbaar. Vooral de eerste partijen liepen wat stroperig. Gelukkig werden de beste series gedraaid op de momenten dat het moest. Goud was er voor Senna en Chelsey, Brons voor Joelle en Timo en ook brons voor het debut koppel Danique en Dobromir. Voor Jochem en Luca, geplaatst voor WK in Kazachstan eind augustus, was het een goede 0-meting voor de voorbereiding richting het eindtoernooi aan het eind van de zomer.

Fighting system

Voor de training is het top drie mannen in dezelfde gewichtsklasse maar concurrent zijn van elkaar op een toernooi is toch ook weer lastig. Timo, Damien en Senna zaten alle drie in de tot 66kg. De EK gangers Timo en Damien opende het toernooi. Het verloop van de wedstrijd gaf aan dat ze ook echt aan elkaar gewaagd zijn. Timo trok aan het kortste eind.

Aan de andere kant van de poule streed Senna tegen de nr 2 van Nederland en de nr 3 van het EK -60kg. Op dit moment nog een stapje te hoog. Timo en Damien kwamen na hun poule uit tegen de nr2 en nr1 van de andere poule. Bij winst zou het finale worden bij verlies brons. Damien verloor van de Belg en Timo won zijn partij. En daarna ook met goed spel de finale. Brons voor Damien en Goud voor Timo.

Ook Kai van der Berg won overtuigend al zijn partijen. Dit met goed technisch spel. En wat voor zijn leerproces belangrijk is ook houdend aan tactische afspraken. Zeer verdiende gouden medaille

Judo in Mierlo

Tegelijkertijd waren Abe, Roman op zaterdag en Maaike op zondag afgereisd naar Mierlo. Alledrie draaiden ze twee winst partijen en twee verlies partijen. Geen podium maar wel weer veel geleerd.