Brons Joelle en Timo

Timo en Joelle Kuus zijn derde geworden op de German Open in Gelsenkirchen in de klasse U18 Duo mixed. In hun eerste wedstrijd tegen het Belgische koppel moest er een beslissende ronde gespeeld worden om de strijd te beslissen, helaas in het voordeel voor de Belgen. Tegen het andere Nederlandse koppel Hillo/Ter Haar uit Nieuwegein was het verschil te groot de winst naar hun toe te trekken. De wedstrijd tegen het Duitse koppel was dan ook de westrijd voor brons. Met hun beste wedstrijd van het toernooi wisten broer en zus Kuus deze strijd verdiend en met ruim verschil te winnen.

Damien en Timo strijden samen voor brons in U18 tot 66kg Fighting ju jitsu.

Damien van Dam trof in het Fighting system U18 tot 66 de ervaren Zweed Noa Petterson. Damien kon aan het begin van de partij nog redelijk aanhaken maar het verschil werd uiteindelijk gemaakt in de 2e helft van de pot. Daarna kwam Timo Kuus in actie tegen de Duitser Meuller, een gelijk opgaande strijd die uiteindelijk aan de kant van Timo viel. In de herkansingsronde kwam Damien van Dam uit tegen de andere Duitser in de poule, Malikov. Damien wist deze partij overtuigend naar zich toe te trekken en plaatste zich hiermee voor de finale om het brons. Deze finale plaats werd ingenomen door Timo, die zijn tweede wedstrijd, de halve finale, verloor van de Duitser Vach. 

De finale om brons, de onderlinge Kintaiko clubstrijd ging zoals vanouds gelijk op. De wedstrijd werd in de laatste seconde in het voordeel van Timo beslist en daarmee het brons mee naar Woerden mocht nemen.