Roman Sadegi, Kai van der Berg en Maaike Proost sloten het wedstrijdjaar 2022 af op het internationale ippontime toernooi in Enschede.

Het sterk bezette judotoernooi was voor Roman een goede leerschool. Het fysieke judo en de snelheid van handelen op dit niveau heeft een goed beeld opgeleverd waar Roman komend seizoen naar toe kan werken. Kleine fouten worden direct afgestraft.

Dat merkte Kai van der Berg ook in de klasse U15 tot 34kg. Met een bye in de eerste ronde en een overtuigende eerste partij, haalde Kai de halve finale. Met de juiste pakking en houding ging het lichtgewicht van Kintaiko goed van start. Echter een botsing met het hoofd tegen de knie van de tegenstander deed Kai letterlijk en figuurlijk een beetje wankelen waardoor de tegenstander van Topjudo Oost de winst naar zich toe kon trekken. Ook in de wedstrijd om het brons was een net te grote stap voorwaarts genoeg om tegen een ippon aan te lopen. Voor Kai een 5e plaats.

Maaike Proost (rechts op 3)

Maaike Proost, die dit seizoen samen met velen andere judoka’s bij Kintaiko zijn aangesloten door de overname van Richard Proost Sport ( nichtje van…) startte heel overtuigend aan het toernooi. Maaike heeft voor veel situaties een andere oplossing. In haar eerste partij was het winst met een o uchi gari. Met een ippon geplaatst voor halve finale waar ze de huidige Nederlandskampioen U15 -63 kg trof. Fysiek op dit moment nog een brug te ver, maar qua judo heeft Maaike iets meer in huis. Dat liet ze zien in de finale om het brons door met twee maal een andere techniek haar tegenstander weg te zetten. Voor Maaike een zeer verdiende bronze medaille.