Afgelopen weekend streed het KintaikoTeam op meerdere judo en ju jitsu toernooien mee om prijzen in diverse categorieën. Dit leverde twee keer een gouden , vijf maal een zilveren en twee bronzen podium plaats op

Ju jitsu in Markelo

Op het jaarlijkse Duo en Figthting toernooi in Markelo werd er in beide disciplines mee gedaan. In de Duo haalden Chelsey van Dam en Senna Groeneveld een derde plaats. De kersverse Wereldkampioenen Damien & Luca moesten dit keer in een zeer spannende jurystrijd helaas genoegen nemen met een 2e plaats. Zij verloren van van Schaik en van Bommel uit Nieuwegein. Timo en Joelle Kuus en het koppel Dobromir en Roman vielen net naast het podium.

Abe van Ballegooijen deed voor het eerst mee aan een Fighting toernooi. De benjamin van het team werd knap 3e.

Bij de gevorderden in het Fighting werd Nova van den Broek overtuigend kampioen. Net als Roman Sadegi. Beide wisten drie partijen overtuigend naar hun hand te zetten.

Zilver was er voor Timo Kuus, Chelsey van Dam en Senna Groeneveld. Alledrie wisten in deze zware poules goed hun partijen naar zich toe te trekken. Echter moesten verloren zij elk ook één partij waardoor het hoogste schavot er nu niet inzat.

Damien van Dam moest in het fighting opgeven door een blessure en Dobromir kwam helaas niet verder dan een derde plaats in de voorronde. Ook Kai van der Berg die boven zijn gewichtsklasse uitkwam kon zijn partijen niet naar zijn hand zetten.

Residentie judo toernooi Den Haag

Aan de andere kant van het land, in de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag kwam Maaike Proost in actie in de klasse u15 tot 63kg. Haar eerste wedstrijd was een herhaling van de finale van het DK. Dit keer wist ze de spannende strijd te winnen met een wazari.

Met een soto maki komi scoorde Maaike in de tweede pot een fantastisch vol punt. De derde partij werd gewonnen met een verwurging. Alleen tegen de Ukrainse kon ze niet echt een vuist maken. Toch een mooie en dikverdiende zilveren medaille binnen gehaald.