Zondag 5 november stonden er 12 judoka’s op de deelnemerslijst van het jaarlijkse IJsselsteins judotoernooi.

In de eerste ronde moest Bilal zich helaas afmelden ivm met ziekte dus kwamen alleen Kai en Dobromir in actie. Kai deed wat hij de afgelopen maanden steeds laat zien. Met heel gevarieerd judo wist hij alle potten naar zijn hand te zetten en werd terecht kampioen in de -38kg.

Dobromir zit dit seizoen in de U15 en is duidelijk opzoek hoe hij zijn tegenstanders moet aanpakken. Vechten kan hij maar nu nog de judotechnische oplossingen. Dit vraagt veel gerichte training. Hetzelfde geldt voor Roman die in de U15 letterlijk en figuurlijk worstelt met zijn judotechnieken. Strijden gaat maar er zijn nog duidelijk stappen te maken in de manier van judo. Helaas beide niet naar de vervolg rondes.

Kai geeft Kirsten tips

Voor Kirsten en Justin was het de eerste keer op een groter JBN toernooi. Kirsten moest duidelijke wennen aan de strijd maar tegen het eind van het toernooi ging ze steeds meer acties maken. Het was een prima eerste begin. Justin van Dam verraste met twee hele mooie winstpartijen in zijn poule en daarmee een derde plaats. Yuxuan was afwezig door een scoutingskamp maar die hadden we ook weer graag in actie gezien.

Justin 3e

Marius won alle potten met overtuigend judo in de voorronde. Helaas was de tegenstander in de halve finale een maatje te groot. Toch een zeer verdiende bronze medaille. Ook Abe haalde een derde plaats door drie prima winstpartijen in de poule.

Marius 3e
Abe 3e

Maaike heeft eindelijk weer haar draai op de mat gevonden. Het wat gevarieerder (en harder) trainen werpt vruchten af. Drie zeer overtuigende ippons met een worp en helaas 1 verlies partij leverde een zilveren medaille op.

Maaike 2e

Timo en Marvin zaten in dezelfde poule. Marvin liep in zijn eerste pot tegen een bloedneus aan die hem eigenlijk dwars bleef zitten. Na zijn tweede verliespartij werd hij uitgeschakeld in de 2e ronde. Timo verloor onnodig zijn eerste partij met drie straffen. Gelukkig kon hij via twee herkansingen later deze partij goed maken en daarmee het brons binnen te slepen.

Timo 3e