KAI Goud EC Beveren

Op 9 en 10 maart 2024 verzamelde de op Europacup Ju Jitsu in Beveren, België, een divers gezelschap van ju jitsuka uit 21 landen. In de twee disciplines van Ju Jitsu, Fighting System en Duo System, brachten de deelnemers hun beste tactieken en technieken in de strijd voor de podium plaatsen. Vanuit het KintaikoTeam deden we mee met negen sporters

Kai van den Berg kwam uit in de U16 tot 40 kg in het Fighting System. Hij plaatste zich als tweede voor de halve finale na een reeks spannende optredens. Een strijd die nipt gewonnen werd, leidde hem naar de felbegeerde finale, waar hij opnieuw de confrontatie aanging met zijn Ukrainse tegenstander uit de eerste ronde. In een zinderende strijd wist Kai van den Berg deze keer de overwinning te claimen, wat zijn triomf des te zoeter maakte.

Roman Sadeqi wist zich met een sterke start een weg te banen naar de halve finale. Hoewel hij deze verloor wist hij met vastberadenheid en vechtlust een knappe bronze plak binnen te halen.

Timo Kuus, in de klasse tot 77kg in de U21-categorie, begon zijn toernooi uitstekend tegen de als 2e geplaatste Belg maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de vijfde plaats na een intense strijd om de bronzen medaille tegen landgenoot Brian Koot. Senna Groeneveld, in de categorie tot 69 kg in U18, stond voor een uitdagende reeks tegenstanders in zijn poule en ondanks zijn inspanningen kon hij geen van zijn wedstrijden in zijn voordeel beslissen. Daarnaast waren Dobromir Schongart en Vascilije Radovanovic ook deelnemers aan dit toernooi met een sterk veld van concurrentie.

Op 10 maart werd het Duo System gespeeld, waarbij paren van deelnemers samenwerkten om hun vaardigheden te demonstreren in een choreografie van zelfverdedigingstechnieken en bewegingen, waarbij precisie en samenwerking essentieel zijn voor succes.

In deze Duo competitie streden Danique Kuus en Dobromir Schongart mee in de U16 mixed klasse en wisten via de kwalificatierondes zich te plaatsen voor de B-finales. Uiteindelijk wisten ze met een duidelijke serie een tweede plaats te halen.

Timo Kuus en Joelle Kuus werden tweede in de U21 mix en kunnen terugkijken op een goede voorbereiding voor het EK in Roemenië begin april. Jochem Bos en Luca Ruijs kunnen ook terugkijken op een zeer goede voorbereiding voor hetzelfde EK. Zij draaiden zowel in de U21 als in de Adults Open klasse mee. In de U21 haalden zij na de drie kwalificatierondes de A finale, deze werd helaas verloren. In de Adults Open wisten zij zelfs de B-finale te winnen. Deze levert voor de World ranking weer punten op die meetellen voor de plaatsing voor de World Games in 2025.

De Europacup Ju Jitsu in Beveren is niet alleen een arena voor  competitie, maar ook een gelegenheid voor atleten om hun grenzen te verleggen en te groeien als individuen. De prestaties van onze sporters weerspiegelen het ware karakter van de sport – vastberadenheid, respect en de wil om te blijven strijden, ongeacht de uitkomst.