Afgelopen zaterdag namen drie judoka’s van Kintaiko Woerden deel aan het Districtskampioenschap judo in Dordrecht. Dit toernooi gold als kwalificatiemoment voor het NK Judo, dat op zaterdag 9 november plaatsvindt in Leek. Alle drie de judoka’s hebben zich met indrukwekkende prestaties weten te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap.

Yuxuan Lute kwam uit in de categorie -34 kg tot 15 jaar. Na twee overwinningen en twee nederlagen wist hij beslag te leggen op een knappe 3e plaats, waarmee hij zich kwalificeerde voor het NK.

Yuxuan 3e

Roman Sadegi streed in de klasse -55 kg. Hij won overtuigend drie partijen in de voorronde, maar moest in de finale net zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Met een prachtige 2e plaats heeft ook Roman zich verzekerd van een plek op het NK.

Roman 2e

Kai van den Berg was oppermachtig in de klasse -38 kg. Hij won al zijn partijen overtuigend en kroonde zich tot Districtskampioen. Kai mag zich opmaken voor het NK Judo op 9 november in Leek.