BeweegBasis bordjeKintaiko heeft als eerste sportclub in Nederland de erkenning als BeweegBasis club ontvangen. De BeweegBasis is een model om trainers te ondersteunen in hun handelen. Het model biedt handvatten voor beweegprofessionals om kinderen te begeleiden naar een actieve leefstijl. De BeweegBasis is uniek omdat het model een brede wetenschappelijke onderbouwing heeft en bij uitstek toepasbaar is in de praktijk. 
Met deze erkenning tonen wij aan dat we in de begeleiding van onze sporters sturen op competentie om goed kunnen bewegen, de motivatie om willen bewegen), het vertrouwen om te durven te bewegen, de kennis om te leren in bewegen en commitment om te blijven bewegen. Dit alles om een levenlang bewegen en een actieve levenstijl te stimuleren.  Deze methode passen we toe bij alle leeftijdscategorie en niveaus. 
We zijn als trainers blij dat we met deze erkenning bij kunnen dragen aan de breed motorische ontwikkeling van onze leden en toekomstige sporters van Kintaiko. Het bordje heeft een prominent plaatsje gekregen aan de gevel van de club.